
در این مطلب قصد داریم به بیان مراحل صفر تا ۱۰۰ نصب آسانسور بطور خلاصه و مفید بپردازیم.
همانطور که می دانید نصب آسانسور یکی از مشاغلی می باشد که نیاز به دقت فوق العاده ای دارد و در صورت هر گونه بی دقتی و خطا ممکن است اتفاق ناگوار و جبران ناپذیری رخ دهد از این رو باید با شرکت های معتبر دارای تیم مهندسی حرفه ای می باشند هماهنگی لازم جهت نصب صورت گیرد. شرکت باهمکار یکی از بهترین شرکت های آسانسوری در تهرانمی باشد که همشهریان می توانند با خیالی آسوده با این شرکت تماس حاصل فرمایند.
آموزش مراحل نصب و راه اندازی آسانسور
نصب آسانسور بسیار پیچیده و نیاز به آموزش و تخصص دارد اما ما سعی کرده ای که در این مطلب به صورت خیلی خلاصه مراحل آن را شرح دهیم. مراحل نصب آسانسور به شرح زیر می باشد:
۱- مرحله آماده سازی چاهک آسانسور
اولیت مرحله از نصب آسانسور، آماده سازی چاهک آسانسور می باشد که خود به مراحل زیر تقسیم می شود:
• دیوارکشی اطراف چاهک:
سه طرف چاهک آسانسور باید از کف تمام شده اولین توقف تا اطاقک موتورخانه بر روی پشت بام ، دیوارکشی شود. دیوار کشی آسانسور بسته به شرایط ساختمان می تواند با آجر، رابتیس و یا ورق فولادی انجام شود. پس از آن باید با مخلوط گچ و خاک و یا سیمان دیوار از طرف داخل چاهک اندود شود سپس نوبت به اجرای روشنایی داخل چاهک طبق دستورالعمل مربوطه می رسد.
• آماده سازی کف چاله آسانسور:
جهت نصب آسانسور می بایست از محل اولین توقف آسانسور قبل از بتون ریزی کف چاله باید فضایی در نظر گرفت و برای اجرای سکوی ضربه گیر نیز باید آرماتور های انتظار در فنداسیون مطابق با نقشه ها اجرا شود. در مرحله آماده سازی چاهک آسانسور، باید چاه ارت (Earth) نیز در نظر گرفته شود. می توان از چاه اصلی ساختمان نیز به عنوان چاه ارت استفاده کرد و تا رسیدن به رطوبت مورد نیاز و وصل کردن سیم ارت چاه را حفر کرد.
اما در صورتیکه چاه اصلی ساختمان وجود ندارد می توانید در محلی مناسب نزدیک به آسانسور یک چاه جدید حفر نمایید.
۲- اجرای آهنکشی آسانسور
بعد از آماده سازی چاهک آسانسور نوبت به اجرای آهنکشی آسانسور می رسد. در این مرحله دقت حرف اول را می زند و باید بسیار دقیق و اصولی انجام شود چرا که آهنکشی در نصب آسانسور حکم پاهای سالم برای انسان را دارد. در پایان این مرحله باید دال بتونی و بتن ریزی آن نیز انجام شود.
۳- نصب درب و ریل آسانسور
مرحله سوم نصب آسانسور، نصب درب و ریل اسانسور می باشد که سرویس کاران حرفه ای آسانسور این دو را قلب تپنده آسانسور می دانند و باید دقیق و بدون خطا (خطای کمتر از ۱ میلی متر) انجام شود و حتی اگر تمام مراحل نصب آسانسور به خوبی پیش رفته باشد ولی نصب درب آسانسور و ریل دقیق انجام نشود نمی توان عنوان استاندار را به آن آسانسور داد.
۴- نصب مکانیک و راه اندازی
پیش از نصب مکانیک و راه اندازی آن باید از آماده بودن دال بتونی اطمینان خاطر حاصل شود و همچنین تابلو سه فاز به برق سه فاز وصل شود و بعد از آن باید موتور آسانسور را بالا کشیده و روی شاسی آسانسور نصب می کنیم سپس کابین آسانسور را به همراه یوک و کادر وزنه را داخل چاه آسانسور گذاشته و سپس سیم بکسل ها را نصب می کنیم.
۵- انجام کارهای الکتریکی
پنجمین مرحله از نصب آسانسور به انجام کار های الکتریکی اختصاص داده شده است که این مراحل به شرح زیر می باشند:
• نصب تابلو فرمان آسانسور
• سیم کشی موتور آسانسور
• اجرای سیم درختی چاه
• نصب تراول کابل
پس از انجام این مراحل، تست های لازم را از آسانسور گرفته و آن را آماده تحویل به کارفرما می کنیم.
۶- بازرسی از آسانسور
در این مرحله دیگر کار نصب آسانسور به آخر رسیده و باید بازرس محترم استاندارد جهت بازرسی از آسانسور در محل حاضر شود و پس از بازبینی از بخش های مختلف آسانسور در صورت عدم وجود مشکل، استاندار آسانسور را صادر می نماید و اگر ایرادی مشاهده شود باید جهت دریافت استاندار، آن مشکل رفع گردد.
دیدگاه (0)