نکاتی در خصوص استاندار ادواری آسانسور و اینکه آیا اجباری است؟

استاندارد ادواری آسانسور چیست؟

طراحی و ساخت یک پروژه نیازمند رعایت مجموعه‌ای از قوانین به نام استاندارد است و این موضوع در تمامی دنیا اجباری بوده و رعایت آن الزامی می‌باشد. برای ساخت ماشین آلات و انواع تجهیزات از جمله آسانسور نیاز است استاندارد‌های مخصوصی در این زمینه رعایت شود. استاندارد‌های مخصوص آسانسور تنها شامل طراحی، ساخت و تولید نیست، بلکه در تمامی مراحل از جمله نصب و نگهداری نیز باید مورد توجه قرار بگیرند. ممکن است برای شما سوال باشد که استاندارد آسانسور چیست و چه مواردی در این زمینه بیان شده است؟ مطالعه ادامه مطالب در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند.

استاندارد ملی آسانسور

از سال ۱۳۷۷ برای تهیه و تدوین استاندارد ملی آسانسور تلاش‌های بسیاری انجام شده است که در نهایت در سال ۱۳۸۲ استاندارد ملی آسانسور با شماره استاندارد ملی ۱-۶۳۰۳ توسط کمیته ملی تصویب شد و داشتن آسانسور استاندارد به طور رسمی اجباری شد. از ابتدای سال ۱۳۸۲ تمامی افرادی که دارای پروانه ساختمانی بوده‌اند باید نشان آسانسور استاندارد را دریافت کنند. به طور کلی استاندارد ملی آسانسور به دو بخش ایمنی و عملکردی تقسیم‌بندی شده است که اجرای بخش ایمنی استاندارد ملی آن از ابتدای سال ۸۲ برای افراد دارای پروانه ساختمانی اجباری بوده است.

چند نوع استاندارد آسانسور داریم؟

به طور کلی دو نوع استاندارد آسانسور وجود دارد که هر مدیر یا مالک ساختمان نیاز دارد آن را دریافت نماید:

• استاندارد اولیه آسانسور

بعد از اینکه آسانسور نصب گردید، کارشناس مربوطه آن را بررسی کرده و معیار‌های مختلف آن از جمله ایمنی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. چنانچه مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد، گواهینامه استاندارد اولیه صادر می‌گردد. بعد از اینکه گواهی استاندارد اولیه دریافت شد، این امکان فراهم می‌شود تا برای ساختمان خود اقدام به دریافت گواهی پایان کار نمایید.

چنانچه گواهی استاندارد اولیه را اخذ نکنید، امکان صادر شدن پایان کار برای ساختمان شما وجود نخواهد داشت. بر اساس قانون، هر مالک ساختمان برای دریافت پایان کار نیاز دارد تا استاندارد آسانسور را دریافت نماید. گواهی که برای دریافت پایان کار نیاز است، استاندارد اولیه آسانسور می‌باشد.

• استاندارد ادواری آسانسور

پس از اینکه استاندارد اولیه را برای آسانسور اخذ کردید و سپس به دنبال آن پایان کار را نیز دریافت نمودید، استاندارد دیگری نیز وجود دارد که باید به صورت سالانه برای آسانسور خود اخذ کنید که آن استاندارد ادواری آسانسور نام دارد. این استاندارد برای تایید خدمات سرویس و نگهداری آسانسور در طول سال می‌باشد. در نتیجه اگر قصد دارید سرویس و نگهداری آسانسور خود به صورت منظم و در طول زمان را اثبات کنید، نیاز است این گواهی را ارائه نمایید. از نظر قانون، دریافت استاندارد ادواری آسانسور اجباری نیست اما توصیه می‌شود از نظر فنی حتماً این استاندارد را دریافت نمایید.

آیا دریافت استاندارد ادواری آسانسور اجباری است؟

هر آسانسور باید حداقل یکبار در سال توسط کارشناس سازمان استاندارد مورد بررسی قرار بگیرد تا در صورت نبود ایرادی در ایمنی و عملکرد آسانسور، گواهی استاندارد ادواری آن صادر گردد. چنانچه به موقع سرویس و تعمیر دوره‌ای آسانسور را انجام دهید، می‌توانید به خوبی استاندارد ادواری خود را دریافت نمایید. اخذ این گواهی از دید قانون اجباری نیست اما توصیه می‌شود از نظر فنی و تایید ایمنی آسانسور، حتماً آن را دریافت کنید.

مراحل دریافت استاندارد آسانسور

1. اتمام عملیات آسانسور و راه اندازی کامل آن

2. ارسال کپی کارت ملی متقاضی و کپی صفحه اول پروانه ساختمان به شرکت آسانسور طرف قرارداد

3. ثبت نام اینترنتی در سامانه اخذ استاندارد آسانسور توسط شرکت طرف قرارداد و اخذ کد رهگیری و تعیین شرکت بازرسی آسانسور

4. پرداخت هزینه بازرسی توسط کارفرما و ارائه به شرکت

5. ارسال نقشه، فرم مهندس ناظر و محاسبات انجام شده توسط شرکت طرف قرارداد آسانسور به شرکت بازرسی

6. تعیین نوبت بازرسی

7. بازرسی آسانسور با حضور نماینده شرکت آسانسور طرف قرارداد

چنانچه آسانسور مشکلی نداشته باشد از طرف بازرس تایید می‌شود ولی در صورت وجود اختلالاتی در سیستم و قطعات آسانسور، مشکل مربوطه توسط بازرس یادداشت شده و شرکت آسانسور طرف قرارداد وظیفه دارد مشکلات مربوطه را رفع نماید. پس از اینکه ایرادات رفع شد دوباره درخواست بازرسی ارسال می‌شود و این فرایند تا زمانی که بازرس تایید کند ادامه خواهد داشت.

بعد از اینکه ایمنی و عملکرد آسانسور تایید شد، یک قرارداد سرویس و نگهداری به مدت یکسال با شرکت بسته می‌شود. بعد از این مراحل، قرارداد یکساله سرویس آسانسور به همراه بیمه آسانسور جهت تکمیل پرونده به شرکت بازرسی ارسال می‌شود. در پایان گواهی تایید استاندارد آسانسور توسط شرکت بازرسی صادر می گردد.

برای دریافت گواهی استاندارد آسانسور به چه مدارکی نیاز داریم؟

• فرم بازرسی استاندارد که باید از جانب شرکت طرف قرارداد آسانسور تهیه شود

• کپی پروانه ساختمان کارفرما • فرم تاییدیه ناظر ساختمان که باید از طرف کارفرما تهیه گردد

• تصویر قرارداد و بیمه نامه آسانسور که باید از جانب شرکت طرف قرارداد آسانسور تهیه شود

جمع‌بندی

برای اینکه بتوانید از بروز حادثه جلوگیری کنید و بتوانید ایمنی آسانسور ساختمان خود را دریافت نمایید، نیاز است در طول سال استاندارد آسانسور خود را دریافت نمایید. گرفتن این گواهی ممکن است مقداری زمانبر باشد. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم از شرکت‌های آسانسور در این زمینه کمک بگیرید.

شرکت معتبر باهمکار، یکی از بهترین‌ها در حوزه نصب و راه اندازی انواع آسانسور که تمامی مجوزها و گواهی قانونی را در این زمینه دریافت کرده است. برای دریافت مشاوره و یا هرگونه اطلاعات بیشتر کافی است به صفحه تماس با ما مراجعه کرده و از طریق شماره تلفن‌های مربوطه با کارشناسان باهمکار در ارتباط باشید.

دیدگاه (0)

فعلا دیدگاهی نیست.
محصول به لیست علاقه مندی ها اضافه شد
محصول به لیست مقایسه اضافه شد