آسانسور


آسانسور

آسانسور یک وسیله نقلیه عمودی است که برای جابجایی افراد یا بار بین طبقات مختلف ساختمان ها استفاده می شود. این دستگاه نقش مهمی در زندگی مدرن شهرنشینی ایفا می کند. آسانسور و ارتقاء کیفیت آن با رشد جمعیت شهری، کمبود زمین و بالا رفتن قیمت آن، افزایش قیمت مصالح ساختمانی، سودسازی از چند طبقه سازی و بلندمرتبه سازی، بیماری‌های حرکتی و سختی بالارفتن از طبقات اتفاق افتاده است. آسانسورها نقش مهمی در زندگی شهری مدرن دارند و با پیشرفت فناوری، آینده آن ها به سمت سیستم های هوشمندتر، کارآمدتر و سازگار با محیط زیست پیش می رود. امروزه در محاسبات برای ساخت و ساز، استفاده حداکثری از فضای موجود و زمین تخصیص یافته برای مهندسین و سازندگان بسیار مهم است فلذا تراکم بنا بر روی زمین به صورت طبقات افزایش می یابد تا از بتوانند از زمین و مصالح کمتری استفاده کنند، بنابراین آسانسور بهترین و ایده آل ترین دستگاه‌ برای حرکت عمودی در این سازه هاست. امروزه در طراحی و جانمایی ساختمان‌هایی که طبقات فوقانی آن ها بیشتر از دو طبقه است، الزام استفاده از آسانسور وجود دارد.

انواع مختلف آسانسور

  • آسانسور هیدرولیکی
  • آسانسور خانگی (آسانسور هوم لیفت)
  • آسانسور شیشه ای (آسانسور پانوراما)
  • آسانسور روملس -آسانسور MRL (آسانسور گیرلس)
  • آسانسور کارگاهی (آسانسور صنعتی)
  • آسانسور کششی
  • آسانسور پنوماتیک
  • آسانسور مغناطیسی
  • آسانسور ماشین (خودروبر)

آسانسور هیدرولیکی

این آسانسور معمولاً در پروژه‌های با طبقات کم مانند ساختمان های تجاری، پل‌ها، اماکن ورزشی، درمانی و ... کم ارتفاع نصب می‌گردد. این نوع آسانسورها به دلیل طراحی منحصر به فرد طول عمر و دوام بالایی دارند. این نوع آسانسورها به دلیل استفاده از جک هیدرولیکی که به سیستم جک از بغل معروف است، نیازی به چاله، موتورخانه و قاب وزنه ندارند. با توجه به استفاده از سیستم جک که از نوع پیستونی و پاوریونیت هیدرولیکی خاص است، بسیار آرام و نرم حرکت کرده و سریع مسیر عمودی را طی می‌کنند و همچنین هنگام توقف هم خیلی آهسته و نرم و بدون هیچ گونه ضربه توقف می‌کند. این نوع آسانسورها از ایمنی فوق العاده‌ای، برخوردارند. نحوه عملکرد آسانسورهای هیدرولیکی در هنگام بالا رفتن به صورت موتور روشن و در هنگام پایین آمدن موتور خاموش و با تخلیه روغن جک هیدرولیکی با  پمپاژ به داخل مخزن روغن پاورپوینت صورت می‌پذیرد. پاورپوینت هیدرولیکی این نوع آسانسور مجهز به الکتروموتورهای غرق در روغن و کاملاً بی صدا است. شیر برقی مخصوص چهار بوبینه که هدایت روغن به پمپ را تحت کنترل و در زمانبدی مناسب انجام می‌دهد از دک و حرکت لحظه ای و ناگهانی جلوگیری و آهسته قدرت را منتقل می‌نماید. آسانسورهای هیدرولیک و کابین آن‌ها بر اساس ظرفیت، فقط روی دو ریل عمودی، حرکت بالا و پایین دارند. آسانسورهای هیدرولیکی با توجه به شرایط جانمایی به دو صورت جک مستقیم و یا جک غیر مستقیم نصب و اجرا می گردند. سرعت حرکت کابین در این نوع آسانسورها معمولاً 0.5 m/s می باشد. یکی از مزایای آسانسورهای هیدرولیکی، حذف ریل وزنه و کادر وزنه تعادل می باشد که در نتیجه به فضای کمتری نیاز است. این نوع آسانسورها به علت اینکه نیازی به قاب وزنه ندارند، ابعاد چاهک آن ها بسیار کوچکتر از آسانسورهای کششی است. در زیرکابین آسانسور‌های هیدرولیکی، پاراشوت مخصوص ترمز اضطراری نصب است. کابین این نوع آسانسور بر روی کاراسلینگ مخصوص با تجهیزات خاص مثل شاسی گالوانیره، هوک، سرجکی، کفشک‌های رولری تفلونی، گاورنر و پارشوت ترمز قرار گرفته است. آسانسورهای هیدرولیکی معمولاً در کارخانه ها، آسانسورهای مخصوص حمل باربر، آسانسورهای جابجایی خودروبر و ... که ظرفیت بین 300 تا 3000 کیلوگرم دارند، استفاده می گردند.

آسانسور خانگی

آسانسور خانگی و ارزان 

آسانسور خانگی یا آسانسور هوم لیفت (Home lift) نوعی آسانسور کوچک و نسبتاً ارزان قیمت است که برای استفاده در خانه های مسکونی طراحی شده است. این نوع آسانسور راه حلی مناسب برای افزایش دسترسی پذیری در خانه های چند طبقه است. 

ویژگی های اصلی آسانسور خانگی

  • اندازه کوچک: معمولاً برای تعداد نفرات کمتر از 4 نفر ظرفیت طراحی می شود.
  • نصب آسان: نیاز به تغییرات گسترده در ساختار ساختمان ندارد
  • مصرف انرژی کم: نسبت به آسانسورهای تجاری برق کمتری مصرف می کند.
  • سر و صدای کم: عملکرد بی صدا و یا کم صدا دارد.
  • ایمنی: دارای سیستم های ایمنی استاندارد است.

مزایای آسانسور هوم لیفت

  • افزایش استقلال برای سالمندان و افراد کم توان
  • افزایش ارزش ساختمان یا آپارتمان
  • سهولت در حمل و نقل وسایل سنگین بین طبقات
  • اشغال فضای کمتر نسبت به آسانسورهای معمولی
  • هزینه نگهداری کمتر

انواع آسانسور خانگی

  • هیدرولیکی: از فشار روغن برای حرکت استفاده می کند.
  • الکترومکانیکی: از موتور الکتریکی و سیستم چرخ و سیم بکسل استفاده می کند.
  • پنوماتیک: از فشار هوا برای حرکت استفاده می کند.

نکات مهم در انتخاب آسانسور خانگی یا هوم لیفت

  • ظرفیت مورد نیاز
  • تعداد توقف ها
  • ابعاد مناسب برای فضای موجود
  • مصرف انرژی
  • گارانتی و خدمات پس از فروش

قیمت آسانسور

قیمت آسانسور بسته به عواملی همچون تعداد طبقات ساختمان، ظرفیت نفرات، سرعت آسانسور، نوع آسانسور (کششی، هیدرولیک، مغناطیسی و ...)، استفاده از قطعات برندهای ساخت داخل یا خارجی و نرخ ارز متفاوت است. برای استعلام قیمت قطعات و پکیج کامل آسانسور، کارشناسان شرکت باهمکار با افتخار خدمات رسان شما عزیزان هستند. خواهشمندیم با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید تا مشاوره دقیقی بنا به نیازمندی های آسانسوری شما ارائه گردد.

قیمت آسانسور خانگی

قیمت آسانسور خانگی (هوم لیفت) نسبت به آسانسورهای تجاری ارزان تر است اما باز هم بسته به نوع، اندازه و امکانات متغییر است. برای دریافت دقیق قیمت، فرآیند نصب و نگهداشت آسانسور، کارشناسان شرکت باهمکار، با افتخار پاسخگویی کلیه سوالات شما مشتریان عزیز می باشند.

آسانسور شیشه ای 

یکی از جذاب ترین و زیباترین انواع آسانسور ها را، آسانسور شیشه ای است که بجز جابجایی افراد و اشیاء، امروزه به عنوان یکی از فاکتورهای زیباشناختی ساختمان ها نیز شناخته شده است. متخصصان طراحی و معماری در حوزه ساختمان به این مدل از آسانسور ها، پاناراما نیز می گویند. سازندگان این نوع از آسانسورها بر این باورند که می توانند با تولید و طراحی شیک و جذاب این محصول، زیبایی را در ساختمان به ارمغان آورند. برای طراحی آسانسورهای شیشه ای یا پاناراما هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و شما نیز می توانید شیک ترین و کارآمدترین آن را در ساختمان خود پیاده نمایید. در این نوع آسانسور، یک یا چند طرف کابین آن شیشه هست. معمولاً این نوع آسانسورها در یک سازه شیشه ای مخصوص خود نصب می شوند و مسافر نمای بیرونی را می بیند. این نوع آسانسورها مسافرت هیجان انگیز و روش جدیدی برای گذراندن وقت در یک مجتمع تجاری یا مسکونی است. پانل های آن در شیشه های شفاف یا دودی تولید می شود و فریم های اطراف آن ها معمولاً از جنس استنلس استیل است. این نوع آسانسور را می توان با هر نوع سازه معماری و تزئینی تطبیق داد. آسانسور هیدرولیک شیشه ای آسانسور هیدرولیک شیشه ای بدون استفاده از سیم بکسل و وزنه حرکت می کند و ظاهر و نمای بسیار جذابی را به مشتریان ارائه می دهد. این نوع آسانسورها در ساختمان هایی که سه الی پنج بار توقف می نمایند، نصب و مورد استفاده قرار می گیرد. البته باید گفت محدودیت هایی برای استفاده از آسانسورهای شیشه ای هیدرولیک در ساختمان هایی با ارتفاع بلند وجود دارد. آسانسور شیشه ای کوچک امروزه بسیاری از مردم به دنبال استفاده از آسانسور شیشه ای کوچک هستند تا بتوانند، نمای بسیار زیبا و فوق العاده ای را در ساختمان خود، پیاده کنند. آسانسور شیشه ای کوچک با توجه به ابعاد کوچکتری که در مقابل دیگر انواع آسانسورهای شیشه ای دارد، هزینه های طراحی و نصب آن بسیار مناسب و معقول می باشد و افراد می توانند به راحتی در ساختمان های مسکونی خود از این مدل آسانسور ها استفاده نمایند.

آسانسور روملس 

تقریباً نزدیک به دو دهه است که از عرضه آسانسورهای روملس در بازار می گذرد، این مدل از آسانسورها جایگزین مناسبی برای آسانسورهای قدیمی و گیربکسی بوده اند. این مدل دستگاه تولیدی را آسانسور گیرلس یا آسانسورهای MRL و یا آسانسور روملس (machine room less) می گویند. موتور این نوع آسانسورها از نوع گیرلس (فاقد گیربکس) بوده که جایگزین بسیار مناسبی برای موتورهای گیربکسی می باشد. موتورهای گیرلس با راندمان بالا، حجم پایین و مصرف کم تحولی بزرگ در صنعت آسانسور در دنیا ایجاد کرد. در آسانسور MRL (بدون موتورخانه) از موتوری بسیار کوچکتر از موتورهای گیربکسی ولی قدرتمند گیرلس استفاده می شود. در این نوع از آسانسورها بجای استفاده از موتور گیربکسی با استراکچر سنگین و پر حجم در موتورخانه آسانسور، از موتور گیرلس کم حجم و کوچک با قدرت و راندمان بالا استفاده می شود. این موتور گیرلس با روش MRL به داخل چاهک آسانسور منتقل می شود و نیاز به موتورخانه ندارد و حداقل فضای ممکنه را اشغال می کند، در حالی که آسانسورهای قدیمی معمولاً یک موتورخانه آسانسور در بالاترین و یا پایین ترین نقطه چاه برای نصب موتور گیربکس آسانسور و تابلو فرمان، گاورنر و متعلقات لازم دارد. استفاده از قطعات باکیفیت و مرغوب و طراحی اصولی، اجرای صحیح و تیم فنی، نقش بسزایی در کیفیت این مدل از آسانسورها دارد. تجربه نشان داده است که طراحی و اجرای این مدل از آسانسورها با آسانسورهای قدیمی (هیدرولیک و گیربکسی) کاملاً فرق دارد و نیاز به تخصص و تیم فنی قوی در زمینه طراحی، تولید و اجرا می باشد.

مزایای استفاده از آسانسور Machine Room Less)  MRL)

  1. عدم نیاز به موتورخانه آسانسور
  2. صدای کم مگنت ترمز و موتور گیرلس
  3. حجم بسیار کم و قدرت بسیار بالا
  4. نصب سریع و آسان فرآیندی 
  5. سازگار با محیط زیست 
  6. لوازم و قطعات کم حجم
  7. کاهش چشم گیر هزینه ها 
  8. سادگی سرویس آسانسور 
  9. دسترسی آسان به تمامی بخش های آسانسور 
  10. گارانتی آسانسور و قطعات 
  11. استفاده از ریل های قوی مانند T16

تفاوت موتور گیربکس دار و بدون گیربکس (گیرلس)

  • موتورهای گیرلس کوچکتر از موتورهای گیربکسی
  • نصب آسان موتورهای گیرلس نسبت به گیربکس دار
  • هزینه پایین تعمیرات و نگهداشت گیرلس نسبت به گیربکسی
  • بازدهی 90% موتور گیرلس در مقایسه با بازدهی 50% گیربکسی
  • عدم نیاز روغن کاری گیرلس در مقابل نیاز به روغن کاری مرتب گیربکسی
  • وجود خنک کننده در موتور گیرلس در مقابل داغ شدن موتور گیربکسی
  • تولید صدای بسیار کم گیرلس در مقابل صدای بسیار بلند گیربکسی
  • دور موتور پایین گیرلس (حدود 150 دور در دقیقه) در مقابل دور موتور بالای گیربکسی (1500 دور در دقیقه). 
محصول به لیست علاقه مندی ها اضافه شد
محصول به لیست مقایسه اضافه شد